top of page

Mijn naam is Gaby van Lingen. Ik vervaardig exclusieve handgevilte accessoires onder het label: GP VILTDESIGN

Opleiding

1981 - 1984 Studie Textiele Werkvormen, Universiteit Dortmund, Duitsland

2021 Diverse workshops gevolgd bij Baribon, Hongarije

2022 Diverse workshops gevolgd bij Judit Pocs, Hongarije

2023 Workshop gevolgd bij Rachel van der Weerd, Atelier Het Kleine Huis in Franeker

2023 Masterclass bij Claudy Jongstra in Spannum

Even voorstellen: Ik ben geboren en opgegroeid in Duitsland waar ik aan de universiteit in Dortmund Textiele Werkvormen heb gestudeerd. Reeds met 18 jaar heb ik mijn textiele werkstukken in Duitsland regelmatig tentoongesteld. Sinds 1987 woon en werk ik in Nederland, sinds 2012 werk ik nog maar deeltijd als docente Duits in het beroepsonderwijs, daardoor heb ik naast mijn vaste baan de laatste jaren weer de tijd om mijn creativiteit met textiel meer ruimte te geven.

Werken met textiel is voor mij de vrijheid nemen om mijn eigen ontwerpen te bedenken, het materiaal en zijn mogelijkheden te ontdekken. Mijn hele leven al vind ik dat textiel door de zachtheid en warmte die het materiaal uitstraalt, ook een gevoel van vreugde en geborgenheid kan bieden. Ik heb me daarom altijd aangetrokken gevoeld tot het werken met dit materiaal. Ik beleef er veel plezier aan te experimenteren en mooie producten te creëren. 

 

De laatste jaren werk ik vooral met vilt. De mogelijkheden om met wol te werken zijn eindeloos en een onuitputtelijke bron van inspiratie voor mij. Zo vervaardig ik bijvoorbeeld nooit twee keer dezelfde vilten sjaals of sieraden, elk product is een unicaat. Daarbij experimenteer ik ook graag met mooie kleurcombinaties en verf meestal het materiaal dat ik gebruik zelf. Mijn viltcreaties zijn daardoor uniek en verlenen de draagster een exclusieve uitstraling.  Ze zijn niet aan modetrends onderhevig en gaan als duurzame producten een leven lang mee .

Belangrijk is voor mij vooral ook dat de sjaals en sieraden aangenaam te dragen zijn, kwaliteit is een must. Ik gebruik voor mijn creaties hoogwaardig materiaal zoals merinowol en zijde. Merinowol is heel zacht en kriebelt niet op de huid. De zijde en de dunne manier van vilten zorgen ervoor dat de sjaals bijzonder soepel zijn, dus een balans vormen tussen schoonheid en draagbaarheid.

 

bottom of page