top of page

OVER MIJ:

Wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website!

Mijn naam is Gabriele van Lingen, ik vervaardig exclusieve handgevilte sjaals en sieraden onder het label: GP VILTDESIGN

GPViltdesign-MarionStoffelsFotografie-6886 (2).jpg

Even voorstellen: Ik ben geboren en opgegroeid in Duitsland waar ik aan de universiteit in Dortmund Textiele Werkvormen heb gestudeerd. Reeds met 18 jaar heb ik mijn textiele werkstukken in Duitsland regelmatig tentoongesteld. Sinds 1987 woon en werk ik in Nederland, sinds 2012 werk ik nog maar deeltijd als docente Duits in het beroepsonderwijs, daardoor heb ik naast mijn vaste baan de laatste jaren weer de tijd om mijn creativiteit met textiel meer ruimte te geven.

Werken met textiel is voor mij de vrijheid nemen om mijn eigen ontwerpen te bedenken, het materiaal en zijn mogelijkheden te ontdekken. Mijn hele leven al vind ik dat textiel door de zachtheid en warmte die het materiaal uitstraalt, ook een gevoel van vreugde en geborgenheid kan bieden. Ik heb me daarom altijd aangetrokken gevoeld tot het werken met dit materiaal. Ik beleef er veel plezier aan te experimenteren en mooie producten te creëren. 

 

De laatste jaren werk ik vooral met vilt. De mogelijkheden om met wol te werken zijn eindeloos en een onuitputtelijke bron van inspiratie voor mij. Zo vervaardig ik bijvoorbeeld nooit twee keer dezelfde vilten sjaals of sieraden, elk product is een unicaat. Daarbij experimenteer ik ook graag met mooie kleurcombinaties en verf meestal het materiaal dat ik gebruik zelf. Mijn viltcreaties zijn daardoor uniek en verlenen de draagster een exclusieve uitstraling, ze zijn niet aan modetrends onderhevig en duurzame producten die een leven lang mee gaan.

Belangrijk is voor mij vooral ook dat de sjaals en sieraden aangenaam te dragen zijn, kwaliteit is een must. Ik gebruik voor mijn creaties hoogwaardig materiaal zoals merinowol en zijde. Merinowol is heel zacht en kriebelt niet op de huid. De zijde en de dunne manier van vilten zorgen ervoor dat de sjaals bijzonder soepel zijn, dus een balans vormen tussen schoonheid en draagbaarheid.

 

Portraitfoto_edited.jpg
001.jpg
bottom of page